Kosár


Rendelt termékek száma:
0 db
Rendelt termékek költsége:
0 Ft

Jelenelg nincs termék a kosárban.

Gyorskeresés

Kulcsszó:
Termék kategória:
Részletes kereső >>>
 

Kosár

A vásárlás menete:
• az egyes termékeknél a darabszám mezőbe írja be a kívánt rendelési számot
• az alatta található kosár gombbal berakhatja a megrendelések közé
• a baloldalon ezen szöveg helyén megjelenik folyamatosan a kosár mutatva a termékek számát és a megrendelés összegét
• ugyanezen a panelon a megrendelések leadása gombbal jut el a rendelés összesítő oldalra
• az összesítő oldalon ellenőrizheti és küldheti el a rendelését
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév

E-mail cím


Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

 



 

Fűszerek

Hasznos, tetszik? Ossza meg barátaival, ismerőseivel:

Ánizs őrölt fűszer

Az ánizsmag sokoldalúan használható fűszer. Alkalmas főzelékek, mártások ízesítésére. Igen csak kedvelt alapanyaga az édességeknek, boroknak, likőröknek is. Sok helyen használják kenyérbe, és sós süteményekbe is.

Ánizsmag egész szemek

Az ánizsmag sokoldalúan használható fűszer. Alkalmas főzelékek, mártások ízesítésére. Igen csak kedvelt alapanyaga az édességeknek, boroknak, likőröknek is. Sok helyen használják kenyérbe, és sós süteményekbe is.

Babérlevél egész

A babérlevelet használhatjuk levesek, burgonya-, tojás-, bab-, halételek, paradicsomos étkek, főzelékek, szószok, mártások, halhúsok marinálásánál, sertés és marhahúsok párolásánál, savanyú ételeknél, vadhúspácokhoz és vadételekhez is.

Bazsalikom morzsolt zöldfűszer

A bazsalikom a mediterránum kedvelt egynyári fűszer növénye. Jellegzetes illata, dús aromája kihagyhatatlan a mediterrán konyhák ételeiből.
Igen sokoldalúan használható: levesek,, főzelékek, saláták, szószok, pácok, sültek, mártások, darált húsok, halételek, kolbászáruk, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez.

Borókabogyó

Egyes pálinkafélék (borovicska, gin) jellegzetes illatukat tőle kapják, de felhasználják likőr és bor alapanyagaként is. A belőle készített szósz és lekvár a vadételek nélkülözhetetlen kelléke. Pácolásra is kiválóan alkalmas.

Borsikafű vagy csombor

Borsikafű vagy csombor, morzsolt. Régi magyar fűszernövény, amit rengeteg népi néven is ismernek: borsfű, bécsi rozmaring, csombor, csombord, csomborbors, hurkafű, kerti izsópfű, kerti méhfű, pereszlén.

Cayenne bors fűszer

A cayenne-bors nem bors, hanem a csípős ízű csilipaprika fűszerként használt őrleménye. A chili fűszerkeverékek meghatározó alkotója.

Ceyloni fahéj hosszú

A fahéjat a 18. század végén hatalmas mennyiségben hozták be Európába. A hollandok valóságos fahéjhegyeket égettek el, hogy megakadályozzák az árának zuhanását, ám az így is annyira mérséklődött, hogy már mindenki asztalára jutott belőle.

Chili őrölt fűszer

A chili paprikaként emlegetett csípős paprikákat Ázsia szerte szószok, krémek és kevergetve sütött, párolt ételek ízesítésére használják. A chillipaprika nem borsféle, hanem nagyon csípős, hegyes, piros, a trópusokon termő paprikafajta.

Chiliszálak

Csípős és dekoratív? Ez a chiliszálak! A szárított csilipaprikát vékonyra felszeletelve jött létre ez az igen dekoratí, és intenzív íző fűszer.

Citromfű morzsolt

Morzsolt, szárított citromfű. Saláták, mártások, gyümölcsös ételek, hal és vadételek kihagyhatatlan ízesítője.

Csillagánizs egész fűszer

Csillagánizs egészben. Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez. Az egyik alapvető összetevője a Galliano, a Sambuca, a Pastis és más abszint jellegű likőröknek.

Édeskömény egész

Az édeskömény íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják. A fehér üröm és az ánizs mellett az abszint fő ízesítő anyaga.

Édeskömény őrölt

Íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják. A fehér üröm és az ánizs mellett az abszint fő ízesítő anyaga.

Fahéj rudak egész

A fahéj évszázadok óta az igazi egzotikus fűszer. Már a bibliai időkben is használták mint illatszert és mint füstölőt. Egyiptomba és Júdeába eredetileg a föníciaiak importálták.

Fahéj, őrölt fűszer

A fahéj évszázadok óta az igazi egzotikus fűszer. Már a bibliai időkben is használták mint illatszert és mint füstölőt. Egyiptomba és Júdeába eredetileg a föníciaiak importálták.

Fehérbors egész szemek

A fehérbors kb. 4 mm átmérőjű, fehéres, világos színű, sima felületű golyócska. Nem annyira csípős, mint a fekete bors, ezért kedvelt.

Fekete kardamom, egész TRS

A fekete kardamomot elsősorban húsételek szószaihoz vagy pácaihoz használják, de mindenfajta sós ételben előfordulhat. Füstös-földszerű és erősen gyantás aromája miatt édességekbe abszolút nem való ? a zöld kardamomot nem helyettesíti.

Fekete mustármag egész szemek

A fekete mustár magját fűszerként használjuk. Nélkülözhetetlen alapanyaga az indiai konyhának.

Feketebors egész szemek

Feketebors egész szemek. A feketebors egészben őrzi meg legtovább az aromáját. Ezért mindig frissen őrölve használja.

Fokhagyma szeletek

A fokhagyma számtalan étel nélkülözhetetlen összetevője. Kihagyhatatlan levesek, saláták, főzelékek, valamint sültek, vadhúsok, szószok ízesítésében.

Füstölt őrölt paprika

Spanyolországban szinte mindenhez használják a füstölt paprikát. Használatával még a tűzhelyen készült ételek ízébe is belecsempészhetjük a szabad tűzön készült ételek jellegzetes ízét, zamatát. Használhatja magyaros pörköltek, paprikások ízesítéséhez is.

Fűszerpaprika, őrölt pirospaprika

Ezt a csodálatos és finom fűszert a hungaricumokhoz soroljuk, világszerte a magyar konyha elismert kincse. Az őrölt pirospaprika nem hiányozhat a magyaros ízvilágú ételekből.

Galanga őrölt

A galanga vagy galangál főleg a curry és a thai levesek kedvelt alapanyaga

Görögszénamag egész szemek

A görögszénamag vagy lepkeszegmag alapvető összetevője minden curry ételnek. Ez a tipikus indiai étel vagy fűszerkeverék mára az egész világon meghonosodtt, és közkedvelt lett.
Készítse el Ön is egyedi curry ételét erre a különleges fűszerre alapozva.

Gyömbér egész darabok

A gyömbér az ázsiai ételek nélkülözhetetlen hozzávalója. Ételeinket, csak a főzés utolsó fázisában ízesítjük vele, így kiemeli, az ízeket. Intenzív aromája miatt adagolásával takarékosan kell bánni, mert túladagolva kesernyés ízt ad az ételnek.

Gyömbér, őrölt

A gyömbér az ázsiai ételek nélkülözhetetlen hozzávalója. Ételeinket, csak a főzés utolsó fázisában ízesítjük vele, így kiemeli, az ízeket. Intenzív aromája miatt adagolásával takarékosan kell bánni, mert túladagolva kesernyés ízt ad az ételnek.

Hagymamix

Szereti a hagymát? A hagymát hagymával? Akkor pontosan Önnek való ez az egyedi hagymamix. Ötféle finom, szárított hagyma egy zacskóba összezárva. Próbálja ki!

Hing a hagymapótló

Íze a fokhagymáéra emlékeztet, de ez utóbbira érzékenyeknél a hing nem okoz kellemetlen gyomorpanaszokat. Adagolásával azonban bánjunk csínján, mivel nagyon átható illata és íze van.

Kakukkfű morzsolt zöldfűszer

A kakukkfű jól kombinálható petrezselyemmel és babérral. Adjuk sűrű hús- és egyéb levesekhez, pácokhoz, töltelékekhez, mártásokhoz. Mértékkel bánjunk vele, mert frissen nagyon erős az íze.

Kaporlevél zöldfűszer, morzsolt

A frissen szedett, zsenge hajtásaiból készített kaporszósz főtt húsokhoz, húsgombócokhoz, hal-, rák- és csigaételekhez is kiváló. Őrölt magjával a véres hurkát ízesítik.

Kapormag egész szemek

A Földközi-tenger vidékéről származó kapor manapság már meghonosodott szinte minden konyhában. Nemcsak levelét, magját is használhatjuk ízesítésre. Használhatjuk pácokhoz, sültekhez, de savanyúságokhoz is kitűnő. A magyaros ételek egyik kihagyhatatlan fűszere.

Koriander egész

Sültek, húspácok, káposzta ételek, szószok, marinádok, sonkapác, kolbászok, sült húsok, likőrök, készítésénél, uborka, paprika eltevésénél egészben vagy porrá törve használhatjuk.

Korianderlevél zöldfűszer, morzsolt

A korianderlevél közel-keleti, ázsiai konyha kedvelt fűszere. Levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz általában frissen használjuk. De használhatjuk szárított változatát is. Ne főzzük bele az ételbe, hanem csak a főzés végén szórjuk rá.

Koriandermag őrölt

A koriander ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. Sültek, húspácok, káposzta ételek, szószok, marinádok, sonkapác, kolbászok, sült húsok, likőrök, készítésénél, uborka, paprika eltevésénél használhatjuk.

Köménymag egész szemek

A legelterjedtebb és legkedveltebb fűszerek egyike. Fanyar, érdekes íze miatt más fűszerekkel ritkán kombinálják. Étvágygerjesztő, gyomorerősítő, szélhajtó, görcsoldó hatása miatt teának is ajánlott.

Kurkuma őrölt fűszer

Dél-Ázsiában honos fűszernövény, a gyömbérfélék családjának tagja. Trópusi és szubtrópusi vidékeken termesztik, különösen Indiában, Kínában, Indonéziában. Mérsékelt égöv alatt nem termeszthető kertben. Indiában évezredek óta használják.

Lestyán levél morzsolt

Régi magyar fűszernövény. Jellegzetes íze sok fűszerkeverék alapja.

Levendulavirág

A Földközi-tenger mellékéről származó félcserje kékeslila, mély lila virágait a konyhában is felhasználhatjuk. Erős aromája miatt kis mennyiség elegendő belőle. Ízesíthetünk a levendulavirággal süteményeket, fagylaltokat, krémeket, italokat.

Madárszem chili egész

Madárszem chili. A paprikával rokoni kapcsolatban álló vékony, kicsi chili a thai piacokon különböző nagyságban, formában és színben egyaránt megtalálható. A kicsi piros madárszem chili a legcsípősebb.

Medvehagyma morzsolt

Egy ritka magyar zöldfűszer: a medvehagyma. Morzsolt kiszerelésben. Kóstolta már vajaskenyérrel?

Mentalevél morzsolt zöldfűszer

Morzsolt mentalevél mindennapi alkalmakra. Használhatja fűszerként vagy akár teaként is.

Mustármag egész szemek

A mustárfű magja: a mustármag. Használhatjuk savanyúságokhoz, befőzéshez, de leginkább a mustár alapanyagaként használjuk.

Nigella mag

A nigella magot előszeretettel használja a török konyha kenyérfélék készítéséhez. De megtalálható a kelet indiai fűszerkeverékekben is, mint a panc phoron.

Oregano morzsolt

Jellegzetes illata miatt nem csak ízesítőnek, hanem illatosítóként is használják ezt a jellegzetes mediterrán fűszert.

Petrezselyemlevél, morzsolt

A petrezselyem eredetileg Dél-Európában, a Földközi-tenger vidékén honos, azonban mára az egész világon elterjedt. Szárított állapotban levesekhez, töltelékek, főzelékek, főtt és pirított burgonya, tojásételek, saláták ízesítésére, szárnyasok sütésekor használjuk.

Póréhagyma kocka

A Földközi-tenger környékén elterjedt hagyma fajta. Íze nem olyan erős mint a vöröshagymáé. Lágy, selymes hagymaíz jellemzi. Elsősorban levesek, főzelékek, saláták és köretek ízesítéséhez ajánljuk.

Pritaminkocka vegyes csomagolásban

A pritamin paprika édes íze, és erőteljes friss színei összezárva egy zacskóban - ez a szárított vegyes pritaminpaprika kocka. Használja kedvenc ételeibe, és a nagyszerű íz mellé fantasztikus látványt is tálalhat.

Római kömény egész fűszer

A római kömény az egyik legnépszerűbb fűszer a világon, különösen Latin-Amerikában, Észak-Afrikában és Ázsia szerte.
A római kömény India számára az egyik legtipikusabb fűszer, különösen a déli területeken.

Római kömény őrölt fűszer

A római kömény az egyik legnépszerűbb fűszer a világon, különösen Latin-Amerikában, Észak-Afrikában és Ázsia szerte, de a legkevésbé Európában, annak ellenére, hogy elterjedt fűszerféleség volt a római korban.

Rozmaring levél, morzsolt

A rozmaring a Földközi-tenger vidékén és Dél-Európában már az ókorban is ismert és kedvelt fűszer volt. A honfoglaló magyarok a Pannóniában élt népektől vették át.

Rózsabors egész szemek

A rózsabors eredetileg Peruból származik. Neve ellenére nem rokona a borsnak. Hogy különleges aromáját megőrizze, ha csak használat előtt daráljuk meg, vagy a borsdarálóból közvetlenül szórjuk az ételre.

Sáfrány - a világ legdrágább fűszere

Az eredeti sáfrány a világ legdrágább fűszere. 1 gramm szárított fűszerhez 200 növény bibéjét kell felhasználni. A sáfrány utánozhatatlanul szép színt ad a húsleveseknek és a rizsételeknek.

Sáfrányos szeklice

A sáfrányos szeklice régi fűszer- és festőnövény, de az utóbbi ötven évben már elsősorban olajos magvaiért termesztik.

Snidling vágott zöldfűszer

A snidling vagy metélőhagyma a tavasz első hírnöke. Ízesíthetjük vele a krumplit, babot, borsót, a húsleveseket, salátákat, sülteket, tojásételeket, szendvicseket, a túrót és a lágy sajtokat, valamint halételeket és mártásokat is.

Szecsuáni bors egész

A termést az erős fűszereket kedvelő Szecsuán tartományban fogyasztják előszeretettel. Csirke, kacsa ételek ízesítésére használják leggyakrabban.

Szegfűbors egész szemek

A szegfűbors íze a a borséra emlékeztet. Illatában a szegfűszeg, szerecsendió és a fahéj keveredik. Óvatosan, csak más fűszerekkel használjuk igen intenzív illata és íze miatt, mely könnyen elnyomja a más fűszerek illatát, ízét.

Szegfüszeg őrölt fűszer

Az őrölt szegfűszeget pikáns mártások, paradicsomos és boros ételek, páclevek és főleg sütemények ízesítésére használják. Fahéjjal kombinálva többféle, főleg gyümölcsös, illetve alkoholos italt ízesítenek vele.

Szegfűszeg szárított egész

Szegfűszeg szárított egész. Pikáns mártások, paradicsomos és boros ételek, páclevek és főleg sütemények ízesítésére használják. Fahéjjal kombinálva többféle, főleg gyümölcsös, illetve alkoholos italt ízesítenek vele.

Szerecsendió egész szemek

A szerecsendió kellemesen aromás, de erős fűszer, óvatosan kell használni Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője.

Tarkabors egész szemek

A tarkabors válogatott borsszemek keveréke. Egyaránt használhatjuk szendvicsekhez, előételekhez. Kiváló ízt ad a húsételeknek, leveseknek és szószoknak is. Frissen őrőlve használjuk.

Tárkonylevél morzsolt

Erdélyből került Magyarországra. Régebben nagyon kedvelt, jellegzetesen fűszeres illatú, kissé kesernyésen csípős ízű fűszer. Illóolajának illata az ánizsra emlékeztet.

Tört chili paprika TRS

Extra csípős tört chili. A tört vörös chili extrém csípős, pikáns fűszer. Ha a főzés elején forró olajba dobjuk és kicsit megpirítjuk, akkor a színe besötétedik és finom ízt ad az ételnek.

Turbolya morzsolt zöldfűszer

Turbolya morzsolt. A francia konyha kedvelt fűszere, zöldség- és csontleves, baromfiételek, mártások ízesítője. Kiváló még sült húsok, főleg báránysültek, tojásételek fűszerezésére is.

Wasabi őrölt

A híressé vált japán wasabi őrölt változata, por alakban. A wasabi vagy más néven japán torma gyökerét fűszerként használják.

Zöld kardamom egész szemek

A zöld kardamom mag Indiában a curryk elengedhetetlen hozzátartozója. Fogyasztják egészben, és rágcsálva is.

Zsálya szárított zöldfűszer

A zsálya a Földközi-tenger mentén, de különösen a dalmát tengerpart karsztos vidékéről származó és nálunk kertekben ültetett, jellemző illatú, kesernyésen aromás ízű növény. Már a középkorban is kedvelt és nagyon becsült fűszer és gyógynövény volt.

Minden termékünk ára tartalmazza a forgalmi adót!

 
Üzlet: 6000 Kecskemét, Wesselényi u. 5.
Nyitvatartás: hétfőtől - péntekig 9.00 - 17.00
Szombaton: 8.00 - 12.00
Telefon: 70/453-88-88
E-mail: info@fuszeraruhaz.hu
Fűszerek | Fűszerkeverékek | Olajok | Szószok | Konzervek | Ízesítők | Tészták | Rizsek | J.O. termékek | Edények | Könyvek | Ajándékok | Gasztro